ATLANTA – Republikanski kandidat na američkim izborima Donald Tramp izjavio je danas da će zemlje poput Rusije, Kine i Severne Koreje prestati da budu neprijatelji Sjedinjenim Američkim Državama ukoliko budu imale “pametnog predsednika”.

“Van granice naše zemlje imamo neprijatelje: Kinu, Rusiju, Severnu Koreju. Ali oni nisu pravi neprijateli. Ako imate pametnog predsednika, onda vam oni nisu neprijatelji. Možete ih učiniti sjajnim”, poručio je Tramp svojim pristalicama, prenosi Njuzmaks.

Govorivši na predizbornom skupu u Virdžiniji nakon prve predsedničke debate Tramp je ismevao sadašnjeg predsednika Džoa Bajdena zbog njegove “mentalne nekompetentnosti”.

“Zdravo, Virdžinija: Da li je neko sinoć gledao nešto što se zove debata? Kao što ste sinoć videli, pobedili smo čoveka koji zaista želi da uništi našu zemlju. On (Bajden) je najkorumpiraniji, najnesposobniji predsednik u istoriji naše zemlje”, kazao je Tramp.

Prema Trampovom mišljenju, ni kritičari ni Bajdenove apologete ne mogu da krive prehladu ili starost za Bajdenov nastup na debati, koji su neki ocenili kao katastrofalan.

indeksonline.rs/Tanjug