MINHEN – Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je večeras istragu protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) zbog incidenata navijača dve selekcije tokom meča drugog kola grupe B na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Fudbalski savez Srbije (FSS) zatražio je od UEFA najstrože moguće kazne za HNS i FSHF zbog povika “Ubij Srbina” koji su se čuli tokom jučerašnjeg meča grupe B na Evropskom prvenstvu.

Navijači Hrvatske i Albanije su u Hamburgu horski pevali “Ubij Srbina” tokom utakmice koja je juče završena rezultatom 2:2.

“U skladu sa članom 31(4) UEFA Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA Inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo 19. juna u Hamburgu tokom utakmice grupne faze EP 2024. između reprezentacija Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF)”, saopšteno je na zvaničnom sajtu UEFA.

UEFA je u saopštenju navela da je pokrenula istragu protiv fudbalskog reprezentativca Albanije Mirlinda Dakua, koji se nedolično ponašao posle utakmice sa Hrvatskom.
Daku je posle meča sa Hrvatskom zajedno sa navijačima Albanije vređao Srbe i Makedonce.

indeksonline.rs/Tanjug