BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je srpski tag za elektronsku naplatu putarine kroz Crnu Goru konačno počeo da radi i poručio da će nadležna osoba za tagove u Putevima Srbije morati da podnese ostavku, jer ne ispunjava obećanja data o rokovima za početak upotrebe taga ne samo u Crnoj Gori već i Hrvatskoj i Grčkoj.

Vesić je podsetio da su iz Puteva Srbije obećali da će već polovinom aprila početi da funkcioniše srpski tag kroz Crnu Goru.

“To se, naravno nije dogodilo pošto su oni opušteni po pitanju rokova, jer je to trebalo da bude još u septembru. Naš tag kroz Crnu Goru je počeo da radi juče dok je crnogorski u Srbiji počeo da radi u aprilu”, rekao je Vesić na TV Prva.

ž Podsetio je da su iz Puteva Srbije obećali da će tag kroz Hrvatsku početi da funkcioniše 15. maja, a kroz Grčku 1. juna, ali da se ni to nije dogodilo.

Zbog toga će, poručio je Vesić, neko iz Puteva Srbije ko je zadužen za tagove, morati da podnese ostavku jer misle da mogu da daju obećanja tek tako.

“Vreme je da neko za to preuzme odgovornost. Čekao sam ih da vidim šta će se desiti sa tagovima kroz Hrvatsku i Grčku. Pošto se ništa ne dešava, a neophodno je da to urade jer u Grčku tokom leta dnevno uđe oko 10.000 srpskih vozila zbog čega je ljudima i te kako značajno da imaju tagove, vreme je da to počnu da rade neki koji to mogu brže da urade”, poručio je Vesić.

indeksonline.rs/Tanjug