BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas, povodom prvog svesrpskog sabora “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” molebanu za Srbiju i Republiku Srpsku u Hramu Svetog Save sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, zvaničnicima najviših instutucija Republike Srbije i Republike Srpske i predstavnicima Srba iz regiona.

“Molimo se da sve nesloge ostanu iza nas, da pošaljemo poruku mira, sloge i bratske ljubavi, da glasno kažemo da srpski narod najviše želi mir, jer je najveću cenu uvek plaćao kada mira bilo nije. Da u slozi i uzajamnom poštovanju živimo sa svojim komšijama, da zajedno napredujemo i sami biramo svoju budućnost”, poručio je Vučić na instagram nalogu @buducnostsrbijeav.

Predsednik Srbije je ocenio da su vremena teška, da je izazova mnogo, a da je istorija naučila Srbe da samo u zajedništvu i sabornosti mogu da nađu onu snagu i mudrost koje su potrebne kako bi sačuvali narod i državu od neumitnih tokova istorije.

Zato je ovaj sabor posvećen budućnosti, dok se sa ponosom sećamo slavnih predaka, naše duhovnosti, kulture i tradicije. Samo na tim čvrstim temeljima možemo da gradimo naše sutra”, naveo je Vučić.

Indeksonline/Tanjug