BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sve što se dešava u svetu i Evropi polako vodi u katastrofu i poručio da će Srbija dati sve od sebe da u 21. veku izbegne svaki sukob i brine o ekonomiji.

“Voz kad iz stanice krene i onda se zaleti, a ide nizbrdo i negde još malo nailazi na liticu i ispod toga provaliju. I sad razmislite može li voz da preživi pad u provaliju, a drugog puta nema. A kada ovako strmoglavo ide ko može da ga zaustavi – plašim se više niko”, rekao je Vučić komentarišući izjave francuskog i ruskog predsednika Emanuela Makrona i Vladimira Putina o naoružavanju.

Na predstavljanju novog elektromotornog kineskog brzog voza Soko, na Tehničko-putničkoj stanici Zemun, Vučić je rekao novinarima da je za Srbiju važno da čuva mir, da sačuva narod i ljude.

“Daćemo sve od sebe da Srbija u 21. veku izbegne svaki sukob, svaki rat i da samo grabi u miru ka velikim ekonomskim uspesima”, naveo je Vučić.

Istakao je da je javni dug Srbije ispod 50 odsto i da očekuje da ćemo pre kraja godine da dobijemo investicioni rejting, za šta ističe da je pokazalj stabilnih finansija države.

“Sada otkupljujemo prve količine merkantilne pšenice, povećavamo rezerve svih namirnica i uzimamo sirovine za naše lekove”, rekao je Vučić.

Indeksonline/Tanjug