BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće u subotu, 8. juna na Prvom svesrpskom saboru pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednikom Vlade Republike Srbije Miloš Vučević i zvaničnicima najviših institucija Srbije i Republike Srpske, predstavnicima Srba iz regiona, kao i crkvenim velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve.

Sabor će početi u 9.30 u Hramu Svetog Save održavanjem Molebana za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, nakon čega će se održati sastanak Vučića i Dodika, kao i srpskog člana Predsedništva BiH, predsednika narodnih skupština Srbije i Republike Srpske i predsednika vlada Srbije i Republike Srpske sa srpskim patrijarhom Porfirijem, navodi se u saopštenju za medije Službe za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

U 10.30 u Palati Srbija održaće se sastanak Vučevića i predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

U 11 časova održaće se sastanak predsednika vlada Republike Srbije i Republike Srpske, predsednika Republike Srbije i Republike Srpske, srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, predsednika narodnih skupština Republike Srbije i Republike Srpske, i patrijarha srpskog.

U 12 časova održaće se Zajednička sednica vlada Srbije i Republike
Srpske u prisustvu dvojice predsednika i crkvenih velikodostojnika, nakon čega će biti razmenjeni potpisani dokumenati, navodi se u saopštenju za medije Službe za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Vučić i Dodik će u 14 časova sa resornim ministrima dve vlade obići veterane.

Centralno obeležavanje manifestacije “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” počeće u 17 časova na Trgu Republike, a vatromet je planiran u 21 čas iz Parka Republike Srpske na levoj obali Save.

Indeksonline/Tanjug