Fudbaleri Novog Pazara startovali su pobedom nad subotičkim Spartakom na početku ovogodišnje fudbalske sezone. Kada bi se u par rečenica opisivala utakmica, onda bi mogli reći da je Pazar dominirao u prvom poluvremenu (posed 65:35), a da je Spartak bio bolji u nastavku.

Naravno, domaćini su imali jednog Adema Ljajića koji je u ovom trenutku verovatno i najbolji igrač lige. Sa dva majstorska gola i asistencojim Adešini po ko zna koji put je pokazao svo fudbalsko umeće. I što je važnije, bez njega je Pazar ekipa koja bi se grčevito borila za goli superligaški život.

Za plavo-bele je mnogo bolje što se utakmica završila sa 3:2, nego da je ostalo 3:0. Jer bi takav rezultat mogao da stvori nepotrebnu euforiju i da lažnu sliku o timu i njegovoj trenutnoj snazi.

Evidentno je da su igrači solidno fizički pripremljeni. U prvom poluvremenu su imali inicijativu i vršili konstantan pritisak na zadnju liniji odbrane gostiju. Na sredini terena su dominirali Alić i Adešina, koji su i prekidali napade i oduzimali lopte protivniku, bez faula. Ovo je možda bilo i najbolje poluvreme mladog Alića od kako je u plavo-belom dresu.

Odbrana je takodje delovala vrlo sigurno, naročito štoper Bačkulja (bonus) i desni bek Lakićević.

U napadu je Opara još jednom pokazao raskošan talenat, iako mora u hodu ispravljati neke tehničke nedostatke u svojoj igri.

Nažalost, tu se završava spisak dobrih i pozitivnih stvari što se Pazara tiče na ovoj utakmici.

Adem Ljajić ne može sam da igra u napadu, niti je moguće da on rešava svaku utakmicu. Dolaskom špica Uroša Djuranovića situacija će se značajno popraviti, ali to nije dovoljno. Plavo-beli nemaju nijedno kvalitetno krilo.

Rodni i Stojanović nisu superligaški igrači, naročito ne za timove koji imaju iole ozbiljne ambicije. Mesarović je takodje beskoristan igrač na bilo kojoj poziciji da igra. Veliko je pitanje da li se čak i u rosteru može koristiti. Rodni je bio solidan u defanzivi, ali potpuno neprimetan u napadačkim akcijama. Stojanović (2003) ispao je tragičar kod golova koji su opet primljeni iz poseda i njegovim greškama i lošim reakcijama. Ipak se vidi nedostatak iskustva i igranje u Prvoj ligi Srbije.

Pazaru su, za ozbiljnije domete, dakle, potrebna dva krilna napadača i još jedan igrač u vezi. Bez toga biće mnogo teško u nastavku sezone. Sa tri kvalitetna pojačanja Pazar sigurno može da očekuje borbu za prvih 5-6 ekipa u ligi.

E. Biševac