BEOGRAD – Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je danas da odluka o bonusima u novoj sezoni Superlige Srbije nije normalna i regularna stvar.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije prihvatio je predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije da u sezoni 2024/25 svaki klub mora da ima dva bonus igrača u svojoj postavi, odnosno mlađa od 1. januara 2002. godine.

“Malo slabije pratim medije i komentare, pa ne znam kako su ljudi reagovali. Za mene je ova odluka jedna nenormalna stvar. Ne pričamo da li smo za bonus pravilo, ili ne, već o tome da igrač od 23 godine nije normalno da bude bonus. Znate da sam ja igrače od 16 godina stavljao u prvi tim, ali ovo je nenormalno”, rekao je Stanojević u razgovoru sa medijima.

Njemu se ne sviđa to što je odluka od bonusima doneta nedelju dana pred početak prvenstva.

“Prave se spinovi da su svi klubovi bili za bonuse. To nije istina, čak je i predsednik Zajednice Super lige rekao da mora da bude glasanje, ja ne znam da ga je bilo. Ko je odobrio i doneo tu nenormalnu i protivpravnu odluku? Za takvu odluku moraš da imaš podršku, čiju podršku su imali, ko je predsednik saveza, ko su izvršna tela?”, izjavio je Stanojević.

Stanojević smatra da je paradoks da bonus igrač može da bude strani fudbaler koji ima srpski pasoš.

“Za mene je paradoks i da strani igrač ima pasoš i da bude bonus. Ali okej, ako klubovi misle da je to u redu, mi ćemo prihvatiti. Ali moramo da poštujemo zakonske norme. Imate Mađare kao primer gde se finansijski podstiču ako guraju mlade igrače. To je sve, ipak nebitno sad. Suština je da moraš da radiš po zakonu i propisima. Šta ja da očekujem kad dođu druge stvari”, naglasio je Stanojević.

Trener Partizana je govoreći o sudijama rekao da svi klubovi zaslužuju jednak tretman.

“Ko odlučuje da derbi ne može da sudi najbolji srpski sudija. Ko daje te predloge? Jasno se zna da Srđan Jovanović ne može da sudi Partizan-Crvena zvezda? Naš najbolji sudija, a ja sam izgubio derbi sa njim. Prošle sezone nismo imali isti trerman u sudijskoj organizaciji. Samo da bude normalno, kao što je rečeno. Ne sami mi, nego svi klubovi da imaju jednak tretman u tim stvarima”, zaključio je Stanojević.

Partizan će prvu utakmicu u novoj sezoni Superlige odigrati u petak od 21 čas protiv Napretka.

indeksonline.rs/Tanjug