BEOGRAD – Brdska trka “Trejl rejs Kopaonik” i biciklistički maraton pod nazivom “Tri strane Kopaonika” 11. godinu uzastopno biće održani 27. i 28. jula, saopšteno je danas.

“Avanturistički sportovi su u sve većoj ekspanziji u čitavom svetu, izuzetak nije ni Srbija, pa zato i ne čudi što je sportski vikend u kom se organizuju ova dva takmičenja najposećeniji tokom letnje sezone na Kopaoniku, a okuplja preko 5.000 posetilaca i više od 1.200 učesnika”, navode organizatori.

Brdska trka biće organizovana u subotu 27. jula, i to na dužinama od sedam i 15 kilometara, a pravu atrakciju predstavlja dečija trka, za decu od dve do 12 godina.

“Staza u dužini od sedam kilometara idealna je za rekreativce i neki uvod za sve one koji sa uličnih trka na asfaltu žele da pređu na trke u prirodi. S druge strane, trka na 15 kilometara je malo izazovnija, potrebne su dobra forma i kondicija, konkurencija bude zaista jaka, o čemu svedoči podatak da su među učesnicima elitni takmičari atletskih trka poput Đura Borbelja, aktuelnog državnog prvak u maratonu i polumaratonu, i Ivane Živković vicešampionke Srbije u polumaratonu, kao i brojni učesnici iz inostranstva. Ono što je gotovo izvesno jeste da ove godine očekujemo znatno povećanje broja učesnika”, izjavio je Nenad Mojsilović iz Sportskog udruženja “Na sve strane”, koje je organizator ovog događaja.

Biciklistički maraton “Tri strane Kopaonika”, koji je najposećeniji u Srbiji, na programu je u nedelju 28. jula i vozi se na stazama “Beli meda”, “Jela” i “Pančić” u dužinama od 20 do 50 kilometara.

Najzanimljiivije takmičenje zasigurno će biti na stazi velikog maratona gde će snage odmeriti devetostruki prvak države u brdskom biciklizmu Aleksandar Roman i prošlogodišnji pobednik trke Marko Ćirjaković.

“Sportski vikend na Kopaoniku svim posetiocima omogućeva i vrhunski zabavni program. U okviru programa ‘Letnja priča Kopaonika’ u organizaciji TO Raška biće organizovan koncert popularne pevačice Ivane Peters, a preko dana biće organizovane pešačke ture, edukativne radionice sa svim raspoloživim sadržajima Skijališta Srbije, kao i EXPO koji će okupiti brojne izlagače iz sveta sporta i rekreativnih aktivnosti na otvorenom. Takođe, treba istaći da su za sve učesnike obezbeđene povoljnije cene smeštaja”, zaključio je Mojsilović.

indeksonline.rs/Tanjug