BEOGRAD – Brdska trka i Biciklistički maraton 11. godinu uzastopno održani su na Kopaoniku, saopštili su danas organizatori.

U saopštenju se navodi da je uz učešće preko 1.500 takmičara i velikog broja posetilaca, Kopaonik minulog vikenda bio regionalni centar avanturističkih sportova koji su u sve većoj ekspanziji u čitavom svetu, a izuzetak nije ni Srbija.

Brdska trka “Kopaonik” održana je na deonicama od sedam i 15 kilometara. Na kraćoj distanci pobede su odneli trkači iz Srbije. U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Emilija Milanović, dok je kod muškaraca najbrži bio Dušan Krstić. U trci na 15 kilometara najbolji su bili Liliana Marija Dragomir iz Rumunije i Đuro Borbelj iz Srbije.

“I ove godine Biciklistički maraton pod nazivom ‘Tri strane Kopaonika’, ponovo je poneo epitet najposećenijeg u Srbiji. Na stazi ‘Beli meda’ u dužini od 20 kilometara najbrži su bili Eldar Muratović i Sara Tanasić. Na stazi ‘Jela’ na deonici od 30 kilometara pobede su odneli Julija Jakunina i Vladimir Antonijević, dok su na najdužoj trci od 50 kilometara na stazi ‘Pančić’, prva mesta osvojili makedonski biciklisti – Dunja Ivanova i Kiril Markovski”, dodaje se u saopštenju.

Na stazama “Beli meda” i “Jela” vožene su trke i u disciplini električni bicikl i u apsolutnoj konkurenciji pobede su odneli Zlatibor Kovjanić i Goran Cvetanović, a pravu atrakciju predstavljale su trke za decu od dve do 12 godina.

I ovog puta bio je organizovan i veoma zanimljiv prateći zabavni program, pešačke ture, edukativne radionice sa svim raspoloživim sadržajima Skijališta Srbije i EXPO koji okupio brojne izlagače iz sveta sporta i rekreativnih aktivnosti na otvorenom.

Uspešan organizator ove manifestacije i ovoga puta bilo je Sportsko udružene “Na sve strane” uz podršku Opštine Raška, Nacionalnog parka Kopaonik, Skijališta Srbije i policijske uprave grada Kraljeva.

indeksonline.rs/Tanjug