BEOGRAD – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas, povodom izjave profesora Ratka Ristića, da narodu ne prete on i premijer Miloš Vučević, već neodgovorni pojedinci i opozicija.

“Ratko Ristić je očigledno nešto pogrešio, ne pretimo premijer Vučević i ja narodu, već neodgovorni pojedinci i opozicione partije prete građanima blokadom saobraćajnica i nasiljem”, Naveo je dačić.

Naglasio je da “niko nikome ne osporava pravo na javno okupljanje i izražavanje političkih stavova”, ali da se, “kako je svojevremeno Vlada Demokratske stranke govorila”, ne mogu blokirati međunarodni i regionalni putevi i pruge, i izazivati nasilje, saopštio je MUP.

“Nisam primetio da je iko ikada od kada se vlast posle 5. oktobra hvalila pronalaskom rezervi jadarita, organizovao bilo kakve proteste ili blokade. Zašto tada nije, a zašto sada hoće? Da li to znači da je DOSovski jadarit bezopasan, a ovaj sada štetan po životnu sredinu? Ili je reč o tome da je problem što više nisu na vlasti”, upitao je Dačić.

Dodao je da je to manje bitno, već da je bitno je šta je dobro za Srbiju i poručio da će se o tome će se odlučivati na osnovu analize ekonomskih i ekoloških efekata u narednom periodu.

indeksonline.rs/Tanjug