Predsednik GrO SDP Novi Pazar Vahidin Melajac u ime te stranke izrazio je zadovoljstvo zbog jučerašnjeg hapšenja, zbog podmetanja požara pod vozilom Nermina Balije čime je, ističe, taj slučaj dobio svoj epilog.

Melajac je posebno komentarisao kontinuirane i, kako je naglasio, najprizemnije napade pripadnika i članova Stranke pravde i pomirenja (SPP) prema nedužnim i nevinim članovima SDP-a.

”U ovom slučaju radi se o Mirsadu Ljajiću, čoveku koji je u našoj čaršiji, u našoj zajednici prepoznat kao čovek koji je svima od pomoći, bez obzira na političku, nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost. Sve se to radi zarad nekih sitnih političkih poena. Ovakvo delovanje SPP-a nas ne čudi, jer ovakva njihova politika ima svoj kontinuitet i traje godinama. Oni su svoje dno u takvom delovanju dotakli onog momenta kada su pre par godina katilu i dušmaninu našeg naroda i ratnom zločincu Vojislavu Šešelju, platili veliku stotu novca da ljaga našeg osnivača Rasima Ljajića” oštar je Melajac.

On navodi da je bilo i drugih slučajeva netačnih i lažnih optužbi i dodaje da je imenitelj zajednički a to je, ističe, generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja Edin Numanović. Navodeći hronološki Melajac je pomenuo više slučajeva takvih napada.

”Prvi jeste slučaj porodice Šušević gde je policija, iz nama nepoznatih razloga, ušla u njihovu kuću, gde je obtužio nas, bez ikakvih dokaza i potpuno netočno i lažno. Zatim slučaj azila za pse gde nas je obtužio da smo lažiralii da nismo stavili predmer i predračun, a čak na toj konferenciji za štampu, novinar ga je upozorio na to, na što se on napravio totalno nem i ništa nije komentarisao,. Jedan od slučajeva je i postizborni period gde nas je napadao da za krađu izbora i nakon prebrojavanja bukvalno polovine glasova, on je rekao da to nije to, već da su ti glasovi na kojoj drugoj polovini ukradeni. Sada je dostigao svoj maksimum i sebe diskreditovao i na naiprizemniji način optužio čoveka i udario mu na čast i obraz. Apelujemo na njega da traži halaluk i oprost od tog čoveka iako ne očekujemo da će se to destiti” kaže Melajac i dodaje da je Numanović izabarao način na koji će da graditi svoju političku karijeru, koji u SDP-u smatraju pogrešnim i diskreditujućim, te da će građani na sve to dati zadnju reč.

Komentarišuči napade od strane Nermina Balije, Predsednik GrO SDP Novi Pazar Vahidin Melajac ističe još da je Balija u ovom slučaju potpuno zlopotrebljen, tvrdi, jednokratno politički, te da je izgubio politički dignitet i integritet.

” Imali smo slučajeve poput Ismeta Ramovića i još pojedinih osoba sumnjive prošlosti, sumnjivog morala i sumnjivog ugleda u našem gradu. Tio je njihov vid vođenja politike i ta politika se pokazala takvom da iz izbora u izbora gubi od nas, bilo da je reč o lokalnim ili parlamnetarnim” kazao je Melajac.

Građanima je poručio da će se u SDP- u protiv ovakvih stvari boriti institucionalno, te da u potpunosti veruju državnim organima, tužilaštvu, policiji i nadležnima za ovakve slučajeve.

”Na svaki napad adekvatno ćemo reagovati, i obećavamo da ćemo ostati u narodnom periodu brana normalnosti kako u Novom pazaru tako i u Sandžaku” poručio je Melajac.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše navode iz saopštenja Nermina Balije da je sve unapred smišljen scenario Melajac je ponovio da je Balija svaki integritet u zajednicii javnosti izgubio, te da će nadležni organi dajti zadnju reč. Prve informacije nakon hapšenja ukazuju da ro nema nikave veze sa porodicom Ljajić ili sa nama, sve prepuštamo organima i potpuno spokojno čekamo epilog, kazao je Melajac.

Na pitanje o ustupanju snimaka sa video nazora, odnosno kamera porodice Ljajić, Melajac je kazao da je porodica Ljajić odmah ustipila snimke i da je na osnovu tih snimaka počinilac uhapšen.

Melajac je odgovarajući na novarsko pitanje ponovio da ne očekuje izvinjenje, iako je to, ističe najmanje što mogu da urade.

Komentarišući izjavu ministra policije Ivice Dačića o hapšenju u Novom Pazaru Melajac je kazao da ona dovoljno govori o relevantnosti o istinitosti podataka o događaju i uhapšenom licu.