Predsednik ogranka SDA Sandžaka za Sjenicu Hazbo Mujović rekao je za RTV Novi Pazar da ga poslednja dešavanja vezana za kupovinu glasova u Sjenici od strane SPP-a nisu iznenadila te da je kako kaže, to rađeno i tokom prethodnih izbora.

“Mi smo zaista protiv toga i mi kao politička stranka u ovom trenutku najjača u našem gradu, veoma smo odlučni za borbu, za dostojanstvo svih građana, za naše programske ciljeve i naša načela.
I mi nećemo učestvovati ni u kakvim razgovorima sa svima onima koji su kupovali glasove ili na bilo koji način zloupotrebljavali resurse sa kojima su polagali. Priča SPP-a u prethodnom periodu o nekom basnoslovnom dugu je pokazala da zaista toga nije bilo. Jednostavno se pokazalo da je budžet opštine korišćen za sticanje velikih, materijalnih sredstava, a koji se, kasnije se pokazalo u ovim izborima, zaista trošio na način nezamisliv građanima” – rekao je Mujović.

On je istakao i da je na dan izbora, 2.juna ove godine, glas dostizao i kako kaže “500 evra” te se pita “odakle taj novac i na osnovu čega je davan taj novac”.

“Kakva je ta vlast koja bi u budućnosti vredela milion evra? Ja to pitam sve građane Sjenice. Mi apsolutno nećemo učestvovati ni u kakvim pregovorima, niti razgovorima, niti dogovorima.
Niti ćemo po bilo koju cenu učestvovati u vršenju vlasti sa svima onima koji su vršili kupovinu glasova. Svaki naš glas je izraz slobodne volje građana i mi smo zaista svakom našem građaninu i glasaču veoma zahvalni na toj podršci” . kazao je nekadašnji predsednik opštine Sjenica.

Mujović se osvrnuo i na tvrddnje predsednik SPP-a Usame Zukorlića da je audio snimak u kome se govori o kupovini glasova montaža zahvaljujući veštačkoj inteligenciji.
“Ja ne ulazim u analize snimaka. SPP je ovde zloupotrebljavao sve što može da se zloupotrebi. Od lekara koji su zvali svoje pacijente, ucenjivali da glasaju za SPP, preko nuđenja novca, do ucena raznih vrsta. Da li je veštačka ili ne veštačka inteligencija na snimku, uopšte nije bitno. Na terenu je bilo to da je SPP kupio više od 50 odsto glasova koje je imao na kraju. Sigurni smo u to. Imamo veoma jasne i precizne dokaze. Recimo, jedna grupa koja je kupovala glasove za SPP, ima dokumentovano u svom telefonu, lične karte glasača, tačnije 746 glasova kupljenih za SPP. Taj zadatak je imao jedan SPP tim. A zamislite, ako je bilo nekoliko tih timova koliko je na kraju glasova kupljeno. I potpuno su upravo svi oni koji kažu da je u Sjenici kupljeno više od 40 odsto glasova
izašlih glasača” – smatra Mujović.

Na pitanje kada se očekuje formiranje nove vlasti i ko će je činiti nekadašnji predsednik opštine Sjenica rekao je da je konstitutivna sednica Skupštine opštine zakazana za 29.jul, u zakonskom roku, kao i da će se uskoro znati ko će formirati vlast u ovoj sandžačkoj opštini. SDA Sandžaka, ogranak Sjenica, kaže Mujović, zna sa kime hoće da razgovara.

“Mi smo spremni da razgovaramo sa svim onim partijama koje su učestvovale na izborima, na fer i demokratskim osnovama. U ovom trenutku prva stranka sa kojom ćemo
razgovarati to je SDP, zatim je tu BOSS i naravno SNS. Takođe, tu je i grupa građana SBR. Ovo su političke partije za koje nemamo dokaze i saznanja da su se bavili trgovinom i kupovinom glasova birača” – zaključio je Mujović.