Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Novi Pazar i Grad Novi Pazar organizovali su dodelu ugovora korisnicima programa zapošljavanja i stručne prakse. Ugovore korisnicima sredstava programa uručili su direktor NSZ Milan Bosnić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i direktor novopazarske Filijale NSZ, Fahrudin Đekić. Danas je dodeljeno 65, a u fazi su zaključivanja novi ugovori.

Na ovaj način NSZ – filijala Novi Pazar je finansijski direktno podržala je do sada radno angažovanje 405 novih lica, gde je poseban akcenat dat na podsticaje u zapošljavanju mladih, dugoročno nezaposlenih, ali i ostalih koji pripadaju kategoriji teže zapošljivih.

“Današnja dodela je kruna napornog posla. Iako nije kraj godine već sada možemo reći da ćemo iza sebe krajem 2024. ostaviti uspešnu godinu, shodno efikasnosti u realizaciji finansijskih mera programa zapošljavanja. Obim sredstava uloženih u program samozapošljavanja je preko million eura i uz izdvajanja kroz program “Moja prva plata” možemo da kažemo da je Nacionalna služba jedan od najvećih finansijskih oslonaca za privredni razvoj i smanjenje nezaposlenosti. Samozapošljavanje je u Novom Pazaru tradicionalno jedan od najpopularnijih programa među potencijalnim korisnicima”, kazao je direktor novopazarske filijale Fahrudin Đekić. Prema nkjegovim rečima, najveće interesovanje iz oblasti samozapošljavanja vlada u sektoru proizvodnje lake konfekcije, proizvodnje hrane i ugostiteljstva.

Gradonačelnik Nihat Biševac ističe da je podrška svima koji odluče da pokrenu sopstveni biznis, dragocena.

“Pored aktivnosti koje realizujemo sa NSZ, programe podrške razvoju preduzetništva pružamo i preko Regionalne agencije za razvoj Seda. Otvorena je i Kancelarija fonda za razvoj, za kreditiranje početnika koji otvaraju svoje firme, kojima finansijska podrška puno znači. Oni su potencijal za smanjenje nazaposlenosti, uz već aktivne poslodavce, koje motivišemo da prošire poslovanje, obezbede nova radna mesta za mlade, kreativne ljude sa idejama i znanjem”, poručio je gradonačelnik Biševac.

Nacionalna služba zapošljavanja Republike Srbije, prema rečima novog direktora, ima u Novom Pazaru izuzetne partnere i kvalitetne programe, od kojih je najveći broj namenjen mladim ljudima.

“Želimo da mladi dođu do svog prvog posla, ostvare svoje preduzetničke snove. Motivišemo ih da veruju u sebe i što pre, uz našu podršku krenu u realizaciju ciljeva. Zbog toga sam, između ostalog, danas ovde. Od ideje i osnovnog treninga, preko subvencija do praćenja razvoja poslovanja i zaopšljavanja novih radnika, NSZ je ljudima na raspolaganju”, poručio je nakon dodele ugovora director Nacionalne službe, Milan Bosnić.