BEOGRAD – Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Mitra C. (31) zbog sumnje da je 3. februara 2024. godine ispred jednog restorana na Voždovcu, pokušao da liši života S.Š. i I.A. nanevši im nožem više ubodnih rana.

Mitru C. se na teret stavlja krivićno delo Teško ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Optužnicom su obuhvaćeni i Miloš M. i Vladimir N. koji se terete za krivično delo Učestvovanje i tuči.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.
Tužilaštvo je predložilo sudu da Mitru M. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu dovršio započeto ili ponovio krivično delo.

Postoji opravdana sumnja da je Mitar C. 3. februara oko 2 časa u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, usled povišene emocionalne napetosti i jednostavne alkoholne opijenosti na terenu emocionalno nestabilnog poremećaja ličnosti, sa umišljajem pokušao da liši života S.Š. i I.A.

U toku verbalne rasprave između okrivljenih i oštećenih, nakon što su izašli ispred restorana u kojem su svi tokom večeri boravili, Mitar M. je, kako se sumnja, nožem koji je držao u ruci ubo I.A. tri puta u predelu trupa i naneo mu tešku telesnu povredu, dok je Miloš M. pesnicom udario I.A. u predelu leve strane lica i naneo mu laku telesnu povredu, a Vladimir N. više puta u predelu glave.

Mitar M. je oštećenog S.Š. koji je stajao pored, nožem ubo u predelu leđa, a pošto je on krenuo da beži i ubrzo pao, okrivljeni su ga sustigli, pa ga je Miloš M. pesnicom udario u predelu glave, a Vladimir N. ga šutnuo u predelu tela.

Do njih je dotrčao i Mitar C. koji je seo na oštećenog dok je ležao na zemlji i zadao mu više uboda nožem u predelu tela, usled čega je oštećeni zadobio teške telesne povrede opasne po život.
Okrivljeni su se potom taksijem odvezli sa lica mesta.

indeksonline.rs/Tanjug