Počeli su radovi na raskrsnici ulica Rifata Burdževića i Sjenička. Odlukom Saveta za bezvednost saobraćaja planirano je kanalisanje saobraćaja kako bi se osiguralo pravilno kretanje vozila i pešaka, uz postavljanje zaštitnih ograda za dodatnu sigurnost svih učesnika u saobraćaju, a prvenstveno pešaka.

“Odlučili smo da radove sprovedemo tako što ćemo da onemogućimo parkiranje vozila nad trotoarima i da se u sporednoj ulici izgradi jedno razdelano ostrovo koje će usmeravati vozila. I trenutno su postavljeni nadivičnjaci nad trotoarima i obeležen je položaj tog ostrva na sporednom putu. Za sad kao privremena mera, a u narednih nekoliko dana će se izraditi fizičko ostrovo sa izdignutim ivičnjacima kako bi se onemogućalo parkiranje.”, rekao je saobraćajni inženjer Zavoda za urbanizam Ahmet Koca.

Govoreći o početku radova, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja i član Gradskog veća Vahidin Melajac je kazao da nakon nepona tri meseca od početka rada saveta, nakon pripreme idejnih rešenja projekata i dobijanja dozvola, kreće konkretizacija i realizacija odluka. “Ono što najbitnije, želimo da naši sugrađani vide da hoćemo da se bavimo o tim pitanjima, da steknu poverenje u nas. Takođe, želimda obradujem naše sugrođene da kažem da smo u deo EUpro+ dobili iznos od 200.000 eura za rješavanje i izradu Strategije bezbednosti saobroćaja. Za realizaciju ovog značajnog projekta imaćemo rok od 18 meseci i dobit ćemo dokument koji će dugoročno rješiti ovo pitanje.”, zaključio je Melajac.