BEOGRAD – Godinama prepoznatljiv na fudbalskim radarima, spreman da javno govori na sve teme počasni predsednik Novog Pazara u ekskluzivnom intervjuu i ovog puta nije propustio da se dotakne suštinskih problema najpopularnijeg domaćeg sporta.

Otvoreno o problemima sa sudijama, “robovanju pravilima koja nigde ne postoje”, struci, želji da se kandiduje za predsednika FSS, besmislenosti bonus igrača, selektoru Stojkoviću, odlasku Dušana Tadiću, turobnom aktuelnom i teškom vremenu budućem…

„Reforma, modernizacija, preuzimanje rizika, odgovornosti! Na čelo FSS mora menadžer, spreman da energijom, snagom, voljom, autorietom pokrene savez. Mora neko da se bavi klubovima, van Zvezde i Partizana, sistemom takmičenja… Ne mislim da Srbija, naša ekonomija, može da izdrži 2.500 klubova. Objektivno, ne! Koliko nam je liga potrebno, ne mislim da je sistem sa 16 superligaša ključ, valja razmisliti i na tu temu. Tržište je poremećeno, sad svako poskupljenje ima objašnjenje „rat u Ukrajini“. Bukvalno, kod nas dve trećine klubova jedva preživljava. Vreme je za nova rešenja i ideje“, kazao je Rasim Ljajić.

Napokon i programu za bolje sutra fudbalske Srbije – pročitajte pogledajte i poslušajte veliki intervju Rasima Ljajića za Sport klub. Četvrtak, 11 časova, na istom ovom mestu!

sportklub.rs