Aldin Ćatović, osvajač zlatne medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu održanom u Slovačkoj, u konkurenciji na 3000 metara, kao i srebrnog odličja u disciplini 1500 metara, zahvalio je gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu i svojim sugrađanima, na ukazanoj podršci. U čast Ćatovića i članova Atletskog kluba Novi Pazar u Gradskoj upravi je organizovan prijem.

„Srećan sam što sam na svom prvom evropskom takmičenu ostvario ovakav rezultat. Najpre sam na 1500 metara osvojio srebro, a potom i zlatnu medalju na 3000 metara. Oborio sam rekord šampionata koji je ranije postavio moj kolega iz kluba Elzan Bibić“, poručio je Ćatović, ističući da je njegov naredni izazov Svetsko prvenstvo u Peruu. Pripreme za naredno odmeravanje snaga na stazi, sa imenima planetarnog ranga, su u toku. Ćatović se, uz podršku svog trenera Rifata Zilkića, za novi podvig ovih dana priprema na Kopaoniku.

„Danas slavimo veliki uspeh atletike. Ćatović je izuzetan rezultat sa novim rekordom ostvario na svom prvom velikom takmičenju. Reč je o momku koji je ovim rezultatom postao najuspešniji takmičar u istoriji atletike u okvirima evropskih takmičenja za mlađe juniore. Osvojene medalje su samo jedna stanica ka njegovoj bogatoj atletskoj karijeri, a sledeće veliko takmičenje očeguje ga već za mesec dana. Očekujemo da će makar doći do finala“, poručio je trener Rifat Zilkić.
Gradonačelnik Nihat Biševac je istakao da je Aldin Ćatović potvrdio status Novog Pazara koji je poslednjih godina grad sporta, centar atletike i neverovatnih atletskih rezultata.

„Sportisti, najbolji ambasadori ovog grada i zemlje, rezultatima opravdavaju naša ulaganja u sportsku infrastrukturu i razvoj sporta. Grad će nastaviti da podržava talentovane i uspešne sportiste, bilo da se takmiče u kolektivnim ili pojedinačnim sprotovima. Ćatovićev rezultat daje mnogo razloga da verujemo kako ga u budućnosti očekuju nove medalje i još značajniji rezultati, sjajna budućnost i karijera“, rekao je gradonačelnik Biševac, istakavši da su za ovakve domete potrebni timski, kontinuiran rad i dobra atmosfera, kao i podrška prijatelja kluba, koja je dragocena.

Predsdnica Sportskog saveza Novi Pazar Amela Terzić kazala je da su osvojene medalje upravo plod dugogodišnjeg rada Atletskog kluba, Sportskog saveta i Ustanove za sport, ali i činjenice da je Novi Pazar, uz Atletski savez Srbije prepoznao potencijale mladih sportista.