BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da Grad sutra kreće sa pripremnim radovima na uklanjanju starog nemačkog mosta, izgradnji novog savskog mosta kao i tunela od Savske do Dunavske padine koji su kako je rekao sastavni deo projekta Malog metroa.

“Sutra krećemo sa pripremnim radovima da bismo stvorili uslove da se započne s planiranim radovima. Po našoj poslednjoj informaciji to je 31. oktobar – 1. novembar. U isto vreme bi trebalo da počnu radovi na uklanjanju mosta, tj. da se zatvori most za saobraćaj, a i sa druge strane počeće radovi na izgradnji tunela s tim što će tu nekoliko meseci biti neophodno da se pomeri određena infrastruktura vezano za električnu mrežu, kanalizaciju da bi se stvorili uslovi za početak bušenja tunela”, rekao je Šapić na konferenciji za medije.

Šapić je rekao i da je prema prvobitnom projektu planirano da tunel iseče ulicu Gavrila Principa i ona ne bi bila funkcionalna za saobraćaj.

“Protekle godine promenjen je projekat, pa tunel uranja ispod zemlje, ne ulazi se u brdo, da bi Gavrila Principa bila prohodna, da tu ide autobus koji će da menja liniju tramvaja”, rekao je Šapić.

Gradonačelnik je dodao da se saobraćaj neće prekidati, a da će tokom izvođenja radova vozila javnog prevoza ići izmenjenom trasom preko Brankovog mosta i ulicom Gavrila Principa.

“Prema informacijama koje mi u ovom momentu imamo, radovi na mostu bi trebalo da traju do tri godine”, rekao je Šapić.

Dodao je da će tokom letova krenuti radovi na izgradnji kružnog toka ispred Brankovog mosta.
“Taj kružni tok je sastavni deo tri kružna toka koje smo već najavili. Sada krećemo s ovim prvim kod Brankovog mosta”, rekao je Šapić i dodao da će se grad potruditi da kružni tok bude završen pre početka školske godine.

indeksonline.rs/Tanjug