BEOGRAD – U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal danas je saslušan I. D. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo terorističko udruživanje iz člana 232 a, stav 1, u vezi članova 391, 391a i 391b stav 1. KZ, krivičnog dela koje se dovodi u vezu sa napadom i povređivanjem pripadnika Žandarmerije MUP Republike Srbije, policijskim službenikom na dužnosti, sada oštećenim M. J. koji je 29. juna obezbeđivao Ambasadu Države Izrael, i koga je napao sada pokojni M. Ž.
Osumnjičeni I. D. iskoristio je svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.
Javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na I. D. odredi pritvor iz razloga član 211. stav 1, tačka 2,3 i tačka 4 ZKP, navedeno je u saopštenju.
Igor Despotović je uhapšen u subotu zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem, koji je toga dana napao žandarma Miloša Jevremovića ispred Ambasade Izraela i pogodio ga strelom u vrat.
Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

indeksonline.rs/Tanjug