NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je, sS obzirom na to da je najavljen toplotni talas koji će zahvatiti i Novi Sad, naložio relevantnim gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti, te da u slučaju potrebe brzo reaguju.

Gradonačelnik je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima, resornim gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Republički hidrometeorloški zavod izdao je upozorenje na izražen toplotni talas na području Srbije, a najvaljeno je da će od 10. do 14. jula temperatura biti od 35 do 40 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama.

S obzirom na najavljeni toplotni talas, iz Grada Novog Sada pozivaju građane da poštuju savete stručnih službi, te da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i da racionalno koriste vodu.

U organizaciji JKP „Vodovod i kanalizacija“, cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand.

Iz Grada Novog Sada posebno apeluju na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji, da se poštuju sve mere predostrožnosti kada je reč o radu na otvorenom za vreme velikih vrućina, te da se maksimalno zaštite radnici.

indeksonline.rs/Tanjug