LONDON – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas tokom boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu na Samitu Evropske političke zajednice (EPZ) sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom sa kojim je razgovarao o strateškim izazovima i perspektivama evropskog kontinenta i Srbije.

“Srdačan susret sa prijateljem Emanuelom Makronom i razgovor o strateškim izazovima i perspektivama, kako našeg kontinenta, tako i Srbije. Konstatovali smo da su mir i saradnja preduslovi za svaki dalji napredak, a ja sam, još jednom, zahvalio predsedniku Makronu na ličnom angažmanu kada je reč o očuvanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu i podršci našem EU putu”, napisao je Vučić na instagram nalogu @budućnostsrbijeav.

Dodao je da je sa francuskim predsednikom razgovarao i o daljem jačanju bilateralne političke i ekonomske saradnje Srbije i Francuske, kao i da su tokom sastanka istaknuta i očekivanja dve zemlje mogu i više i bolje u mnogim oblastima koje bi doprinele privrednom rastu i boljem životu svih građana.

“Ponovio sam poziv predsedniku Maronu da poseti Srbiju i zahvalio Republici Francuskoj na tradicionalnom prijateljstvu prema našoj državi i narodu”, napisao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug