Sedmi World Music Fest Zeman počinje večeras u 21 sat na Žitnom trgu u Novom Pazaru. Ovogodišnji festival otvoriće Damir Imamović, bosanskohercegovački muzičar i unuk proslavljenog sevdalije Zaima Imamovića.

Poznat po svojim inovativnim interpretacijama sevdalinke, Imamoviću je ovo drugo gostovanje na Zemanu, izjavio je za Rtv Novi Pazar Pr Festivala, Galib Gicić.

WMFZ će tokom tri dana ugostiti izvođače iz raznih krajeva svijeta i predstaviti bogat muzički program. Osim Damira, Festival će obuhvatiti i “Glas Zemana”, veče takmičenja za mlade talente koje će se održati 3. avgusta u 20 sati. Te iste večeri, u 21 sat, nastupiće i Laura Marín iz Španije, poznata po svojim izvedbama na gitari, ukuleleu i klaviru. Mirza Redžepagić i Kenan Mačković- umjetnički direktori Fesrivala, za završno veče, 4. avgust u 21 sat, rezervisali su Balkan Zoo & Ninu Ćorić iz Hrvatske, koji će nastupom promovisati tradicionalne romske pjesme u modernim aranžmanima,, rekao je Gicić.

World Music Fest Zeman, podržavaju KC Novi Pazar, Grad Novi Pazar i Ministarstvo turizma i omladine. Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Novi Pazar, koja će svakodnevno emitovati festivalsku hroniku.