ZAJEČAR – Fudbaleri IMT-a i Partizana odigrali su nerešeno 0:0 u meču 4. kola Superlige Srbije.
IMT je imao veliku šansu da povede u 36. minutu, bivši igrač Partizana Aleksandar Lutovac je bio u prilici, ali je golman “crno-belih” Aleksandar Jovanović odlično reagovao i odbranio.
Početkom drugom poluvremena utakmica je na kratko bila prekinuta jer su navijači Partizana u znak protesta bacali patike na teren stadiona u Zaječaru.
Partizan je mogao do gola u 64. minutu, ali napadač Đorđe Jovanović je loše šutirao glavom posle centaršuta Milana Lazarevića.
Drugu veliku šansu Partizan je imao u 68. minutu, ali je Bibars Natho udarcem sa desetak metara prebacio ceo gol.
U 73. minutu IMT je imao novu stoodstotnu šansu, ali je udarac Nikole Krstića zaustavio najbolji igrač utakmice Jovanović.
U 87. minutu Ksander Severina je posle solo prodora dao gol, ali ga ja na intervenciju iz VAR sobe sudija Marko Ivković poništio zbog igranja rukom Svetozara Markovića, koje se desilo na drugoj strani terena. Lopta se od ruke jednog igrača IMT-a odbila do ruke kapitena Partizana, a Ivković je posle pregledavanja snimka odlučio da poništi gol “crno-belih”.
Partizan je posle gubitka dva boda pao na drugo mesto zbog slabije gol razlike iako ima isti broj bodova kao novi lider Crvena zvezda – 10. U narednom kolu Partizan dočekuje niški Radnički, ali će pre toga u Tunu gostovati Luganu u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. IMT je 14. sa dva boda iz tri utakmice, a sledeće nedelje ide u Pančevo u goste Železničaru.

indeksonline.rs/Tanjug