BEOGRAD – Predsednik Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić izjavio je danas da je litijum trenutno postao politička tema koja apsolutno dominira.

“Imajući u vidu važnost tog pitanja sa eknomskog i ekološkog aspekta, ta tema bi najmanje trebalo da bude političko pitanje i o njoj najmanje treba da govore svi ostali osim stručnjaka, koji o litijumu znaju apsolutno sve”, reko je on za TV Pink.

Ljajić se zapitao da li je moguće da može da se pomisli da bi neko ušao u priču sa lituijumom sa ciljem da truje ljude i čini nešto što je protiv svih mogućih pre svega moralnih principa.

“Ja o litijumu nemam pojma, kao i 99 odsto ljudi, a mi sad svi raspravljamo o tome i mislimo ako smo nešto pročitali na internetu da sve znamo o tome”, rekao je on naglašavajući da je “poluznanje daleko gore od neznanja”.

Ljajić je istakao i da o ovoj temi ni političari nemaju šta da pričaju, osim što oni donose konačnu odluku.

“Struka mora da kaže šta su ekonomski benefiti, ali i ukaže na potencijalne ekološle i druge opasnosti. Ako je ovo drugo veće od ovog prvog, nema od tog posla ništa”, rekao je predsednik Socijaldemokratske partije.

indeksonline.rs/Tanjug