BEOGRAD – Predsednik Emanuel Makron poručio je danas na kraju dvodnevne posete Srbiji da je Francuska prijatelj Srbije, kao i on lično i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na gostoprimstvu.

“Imali smo razgovore na strateškom nivou u svim sektorima, privrednim, kulturnim, i mislim da smo mogli suštinski da unapredimo odnose između Francuske i Srbije”, rekao je Makron na ceremoniji otkrivanja ploče povodom završetka radova na modernizaciji i proširenju aerodroma Nikola Tesla.

Obraćajući se novinarima na aerodromu, Makron je naglasio da je zadovoljan svime što je urađeno na aerodromu.

Istakao je da je poslednji put bio u Beogradu 2019. kada je mogao da stekne uvid u radove širokih razmera, kao i da su radovi završeni uprkos kovidu, inflaciji i geopolitičkoj situaciji.

“Odlučili ste 2018. da ukažete poverenje Vansiju, hvala vam na poverenju. Želim da zahvalim svim ekipama, inženjerima i tehničarima, srpskim i francuskim, i svim partnerima koji su doprineli da aerodrom danas izgleda onako kako izgleda. Aerodrom je danas mnogo veći, dobio je internacionalnu dimenziju i Francuska želi da nastavi da bude pored Vas, da bude uz Vas. Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde pored Vas i što sam mogla da vidim sve što ste uradili”, rekao je Makron.

On je zahvalio na ukazanom poverenju, što je Srbija dala Francuskoj taj projekat.

“Mi smo mogli da Vam pokažemo šta znamo, naše veštine, naše znanje da Vam prenesemo. Hvala Vam za to što ste nam ukazali poverenje. Gospodine predsedniče, ovo je prilika i za mene da Vam zahvalim na ovoj poseti i želim da Vam kažem da je Franciska prijatelj Srbije i ja lično sam prijatelj Srbije”, poručio je francuski predsednik.

indeksonline.rs/Tanjug