Državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Radoš Pejić i gradonačelnik Nihat Biševac uručili su u Novom Pazaru 21 vaučer obolelima od retkih bolesti.

Uručena je novčana pomoć, vaučeri za banjsko lečenje i vaučeri za kupovinu apotekarskih proizvoda.

„Radi se o jednokratnoj pomoći u iznosu od 20 000 dinara novčano, o vaučerima za banjsko lečenje od po 50 000 dinara i vaučerima za apoteke u vrednosti od 35 000 dinara po podnosiocu. Nije reč samo o novcu, već želimo da stvorimo stratešku komunikaciju sa lokalnim samoupravama i udruženo pokažemo da smo uz sve građane ove zemlje, bez obzira kojoj kategoriji pripadaju. Želimo da ljude pogledamo u oči i stisnemo im ruku, da znaju da nisu sami“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiji, Radoš Pejović, poručujući da se bolest pojedinca ne tiče samo njega i porodice, već svakog člana ovog društva.

Grad Novi Pazar poslednjih pet godina iz lokalnog budžeta izdvaja sredstva u cilju podrške obolelima od retkih i malignih bolesti.

Podela vaučera je, prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, samo jedan od oblika saradnje resornog ministarstva i grada Novog Pazara.

„Podela vaučera je izuzetno značajna našim sugrađanima, uz podršku koju im, iz sopstvenih sredstava pružamo iz godine u godinu. Svaka pomoć obolelima i njihovim porodicama je dragocena, baš kao što nam svima koji smo danas ovde izuzetno znači sinergija svih subjekata udruženih da pomognu. Imamo zajednički cilj, da olakšamo ljudima i njihovim porodicama, ali i da podrškom damo doprinos poboljašnju kvaliteta života obolelelih od retkih bolesti“, poručio je gradonačelnik Biševac.

Prema podacima resornog ministarstva, a na osnovu prijava podnetih od strane građana, 16 vaučera je uručeno građanima Novog Pazara, a 5 vaučera podrške dobili su građani Sjenice i Tutina.

indeksonline.rs