BEOGRAD – Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Miodraga Ž. (44), Nikole A. (37) i još jednog lica za kojim se traga, zbog sumnje da su, kao grupa, neovlašćeno radi prodaje u izjamljenim stanovima držali 224,52 grama opojne droge kokain i 428,92 grama opojne droge kanabis, kao i veliku količinu novca – više od 1,5 miliona dinara, 42.500 evra i drugih deviza.

MIODRAG Ž. se sumnjiči i za prodaju 0,89 grama opojne droge kokain Jovanu P. (39) protiv kojeg će biti sprovedene dokazne radnje zbog sumnje da je izvršio krivično delo Neovlašćeno držanje opojnih droga, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Miodrag Ž. i Nikola A. su se na saslušanju u VJT u Beogradu branili ćutanjem, dok je Jovan P. je izneo svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak predložilo da Miodragu Ž. i Nikoli A. odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema licu za kojim se traga i zbog opasnosti od bekstva, kao i da se za njim raspiše poternica.

Postoje osnovi sumnje da su oni u stanu u kojem neprijavljeno boravi lice za kojim se traga, držali jedno veće bure u kojem su se nalazile dve bočice, od kojih se u jednoj nalazilo 136 pvc paketića sa 119,68 grama opojne droge kokain, a u drugoj 236 pvc paketića sa 103,94
grama opojne droge kokain, dok je još jedan gram ove opojne droge pronađen na dnu bureta.

U istom stanu u pvc kesi držali su i 428, 92 grama opojne droge kanabis, zatim novac u iznosu od 21.885 evra, 900 dolara, 350 švajcarskih franaka i 157.500 dinara, kao i jednu digitalnu vagicu za precizno merenje.

U drugom stanu, gde neprijavljeno boravi MIODRAG Ž. osumnjičeni su držali novac u iznosu od 16.900 evra i 1.310.500 dinara.

Navedenog dana, kako se sumnja, MIODRAG Ž. je Jovanu P. neovlašćeno prodao opojnu drogu kokain, tako što mu je iz svog vozila kroz prozor predao jedan beli koverat u kojem se nalazio pvc paketić, nakon čega je Jovan P. lišen slobode.

MIODRAG Ž. je nastavio ka adresi prijavljenog prebivališta, gde ga je u blizini čekao
Nikola A, nakon čega su obojica lišeni slobode.

Nikola A. je tom prilikom kod sebe držao novac u iznosu od 60.000 dinara, a MIODRAG Ž. novac u iznosu od 3.810 evra i 352.000 dinara.

indeksonline.rs/Tanjug