RIM – Italijanska specijalna jedinica za borbu protiv mafije (DIA) zaplenila je imovinu vrednu 100 miliona evra od lidera jedne od najvažnijih preduzetničkih grupa na Siciliji, oca i sina Antonina i Karmela Paratorea.

DIA je saopštila da oni posluju u različitim sektorima, uglavnom u upravljanju i odlaganju otpada, što je od 1970-ih godina često povezivano sa delatanostima mafije.

”Tokom godina, otac i sin su uspeli da stvore pravu mrežu kompanija, diverzifikujući porodične aktivnosti sa preduzećima koja se bave uslugama čišćenja bolnica, nekretninama i upravljanjem veoma poznatog kluba na plaži u Kataniji”, navodi se u saopštenju DIA.

Jedinica je saopštila da je istraga koja je dovela do operacije pokrenuta 2020. godine i da su je predvodili istražitelji za borbu protiv mafije u Kataniji koji su analizirali finansijske aktivnosti oca i sina.

Tužioci u Kataniji prethodno su uhapsili Antonina i Karmela Paratorea u operaciji pod nazivom ”Piramide”, prenosi Ansa.

Istražitelji veruju da su otac i sin decenijama sarađivali sa mafijaškim bosom Mauricijom Zukarom, koji služi doživotnu kaznu u zatvoru Opera u Milanu.

Zukaro je dugogodišnji član klana Santapaola-Erkolano (Koza nostra u Kataniji), a osuđen je za ubistvo muškarca 1996. godine.

indeksonline.rs/Tanjug