NOVI PAZAR – Održana sednica Štaba za vanredne situacije zbog suše koja je zahvatila prostor cele države. Stanje na terenu pokazuje da je broj požara mnogo puta veći u odnosu na prethodnu godinu.

Jedna od usvojenih mera odnosi se na pripravnost svih subjekata od posebnog značaja i javnih komunalnih preduzeća koja će biti spremna kako bi eventualno pružila pomoć vatrogasno – spasilačkim jedinicama, Šumskoj upravi grada Novog Pazara i ostalima.

Zbog najvaljenih obilnih padavina, jedan od usvojenih zaključaka odnosi se na spremnost ovih subjetaka za evetualno delovanje i u ovom slučaju.

Štab za vanredne situacije doneo je zaključak kojim apeluje na građane da se odgovorno odnose prema prirodi, materijalnim dobrima i svojim životima kako bi sprečili nastanak i širenje požara koje je u ovim uslovima teško gasiti i za šta je potrebno angažovanje velikog broja ljudstava i materijalnih sredstava.

Upravo zbog ovakve situacije, doneta je odluka da se ogranizuju dežurstva vatrogasno – spasilačkih jedinica, odeljenja za vanredne situacije, kominalne inspekcije i komunalne milicije.

U slučaju požara, štab poziva građane da prijave na broj 1985 kako bi odmah došlo do reagovanja. Apel je upućen i poverenicima i zamenicima civilne zaštite kojih u ovom trenutku ima 260 da prijave eventualne požare.

indeksonline.rs