Gradski park u Novom Pazaru i dalje je veliko gradilište, u punom jeku su radovi na Bedemu i Bezistanu, koji su ključni za revitalizaciju istorijski značajne celine.

Istovremeno radi se na očuvanju i unapređenju parka.

Radovi u parku uključuju restauraciju oštećenih zidova, zamenu dotrajalih materijala, kao i jačanje temelja,kako bi se osigurala stabilnost na Bedemu i Bezistanu i omogućio kasniji planirani nastavak projekata na tim istorijskim lokacijama.

Radi se i na sanaciji dotrajalog stepeništa na jazu kod Narodne biblioteke “Dositej Obradović”, koje svakodnevno koriste mnogi građani.

“Nastavljamo sa novim projektima na tvrđavi, trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji stepeništa ovde pored biblioteke. Jeste ovo, u poređenju sa nekim drugim, mali projekat, ali puno znači za to područje. Bitno nam je da radovi imaju kontinuitet i da su sveobuhvatni. Ovo stepenište bilo je u jako lošem stanju. Završetkom radova biće bezbedno, što je za građane važno. Radove finansira grad Novi Pazar, u iznosu odnosu od 1 700 000 dinara”, rekao je Škrijelj.