Novi Pazar – Gradski stadion u Novom Pazaru uskoro će dobiti potpuno novu travnatu podlogu, čime će ovaj fudbalski teren postati jedan od najsavremenijih u Srbiji.

Radovi na zameni travnate površine, započeti krajem juna, privode se kraju i očekuje se da budu završeni do kraja tekuće sedmice.

Šef stručnog štaba, Tomislav Sivić, u međuvremenu priprema ekipu za subotnji duel protiv Jedinstva, koji će se odigrati na Atletskom stadionu u 17:00 časova.

Novi Pazar će se na Gradski stadion vratiti sredinom septembra, nakon reprezentativne pauze, a prvi meč na novom hibridnom terenu odigraće protiv Čukaričkog u osmom kolu.

“U završnoj smo fazi skoro pa kompletnog renoviranja Gradskog stadiona, koji će nakon svega biti potpuno funkcionalan i estetski atraktivan. Zamena travnate površine je najznačajniji deo čitavog projekta. Bilo je potrebno pripremiti sve za novu podlogu, postaviti pesak različite granulacije, prirodan busen i veštačka vlakna. Rezulat je fudbalski teren po najsavremenijim standardima. Očekujemo da ti radovi u potpunosti budu gotovi do kraja tekuće sedmice. Imalo je tu i manje vidljivih intervencija, gde su značajnu podršku pružili lokalna Ustanova za sport, Direkcija za izgradnju Novog Pazara, te Javno-komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija”, kažu u fudbalskom klubu Novi Pazar za Mozzart Sport.

Osim novog terena, stadion dobija i dodatne estetske i funkcionalne nadogradnje. Oko terena je postavljena veštačka trava u klupskim bojama – plavoj, dok se na južnom sektoru završavaju radovi na velikom parking prostoru.

“U toku je nivelacija i kultivisanje velikog parking prostora, što podrazumeva postavljenje novog zida i kapije, koja će biti bliža glavnoj ulici. Dodatno ćemo unaprediti funkcionalnost tog ulazog dela. Sve ovo deo je šireg plana započetog pre nekoliko godina, Ranije smo postavili nove stolice, rekonstruisali postijeće i izgradili nove toalete, takođe i renovirali krov. Imaćemo jedan od najlepših stadiona u Srbiji” kažu u fudbalskom klubu Novi Pazar za Mozzart Sport.

Indeksonline/I.D