Fudbaleri Novog Pazara ostali su kratkih rukava u duelu sa Lučancima. Minimalni poraz nije toliko bolan koliko bezidejna igra, bez ikakvog koncepta i jasne formacije. Trener Nikola Trajković je bez ikakve sumnje glavni krivac za slabu igru i gubitak dragocenih bodova.

Nikome nije jasno šta je zapravo hteo Trajković sa ovim sastavom da postigne. Trener plavo-belih igrao je u formaciji sa 5 odbrambenih igrača, kao da Pazar igra sa Bajernom ili Barselonom, a ne Lučancima, koji su među najlošijim timovima koji su u poslednje vreme gostovali u Novom Pazaru. Gosti su došli po bod, a osvojili sva tri. Zahvaljujući Trajkoviću, koji je igrao sa tri stopera u zadnjoj liniji, koji su se sudarali međusobno. Kao rezultat jedne “dečije svađe” između Mršića i Baćulje primljen je i taj odlučujući gol. Treći stoper Bjeličić kao da je zalutao na Atletskom stadionu, niti je znao šta igra, gde igra i sa kim igra. Početničke greške Bjeličića i Mršića pokazale su da je Pazar “najtanji” tamo gde se smatralo da je najjači. Da nije bilo golmana Pajovića, gosti su mogli ostvariti i ubedljiviju pobedu.

Kao tzv. ful-bekovi igrali su Bojat i Miletić, koji nisu zajedno uputili jedan valjan i upotrebljiv centaršut u protivnički šesnaesterac. I to su svi mogli da vide. Osim trenera Trajkovića, koji nije ni primetio da su Mesarović i Mituljikić igrači za mali fudbal. I ništa više. To nisu igrači ni za širi roster, a kamoli za startnu postavu jedne superligaške ekipe. Tek kada su izvršene izmene na poluvremenu, tim Novog Pazara je na nešto ličio. Ali to je bilo i kasno i nedovoljno. Zličić i Islamović su uneli neku živost, poboljšali protok lopte, ali je sve to bilo slabo i nemoćno. Ostale izmene su usledile sa velikim zakašnjenjem i očito je da Trajković ne oseća igru, jer se iz nedelje u nedelju ponavljaju iste greške.

Jedino opravdanje za trenera Trajkovića može biti činjenica da je igrao bez dva kvalitetna špica, Opare i Đuranovića, koji su zbog povrede bili van protokola za ovu utakmicu. Sa njima u timu verovatno će to biti konkurentnija ekipa. Zličić je na momente pokazao da će biti pojačanje, ali je trenutno potpuno fizički nespreman.

Međutim, ostaje najveća briga trener Trajković. Njegov odabir ekipe, vođenje utakmice, neadekvatne i neblagovremene izmene su trenutno najveći problem Novog Pazara. Šta tek reći za permanentnu igru “unazad” i vraćanje lopte odbrambenim igračima? To nije samo nedostatak znanja i manjak samopouzdanja igrača, već potpuni deficit bilo kakve koncepcije i taktike od strane trenera. I da stvar bude još gora, fudbaleri Novog Pazara nisu pokazali ni volju, želju, energiju, niti bilo kakav oblik agresije i pritiska, čak i kada je tim jurio da nadoknadi rezultatski deficit. Teško da će trener Trajković moći ovu ekipu da podigne iz minus faze za koju je isključivi krivac.

E. Selek