PODGORICA – Crnogorska policija saopštila je danas da je uhapšena V.G. (46) izvršna direktorka privrednog društva d.o.o „Alart Centar Budva – CG“, a za vlasnikom kompanije N.R. tragaju, zbog sumnje da su oštetili Budžet Crne Gore za 2.044.008,64 evra.

 Kako navode, reč je o investitoru velikog projekta „Porto Budva“.

 Izvršna direktorka pomenutog privrednog društva uhapšena je po nalogu državnog tužioca u osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru i ona je uz krivičnu prijavu i u zakonskom roku privedena na saslušanje.

  Krivičnom prijavom je, navodi se, pored izvršne direktorke V.G., obuhvaćeno i privredno društvo d.o.o „Alart Centar Budva – CG“, zbog sumnje da su u periodu od 2016. do 2023. godine počinili krivična dela utaja poreza i doprinosa.

 Dodaje se da je krivična prijava podneta i protiv N.R. (50), jednog od vlasnika privrednog društva d.o.o „Alart Centar Budva – CG“, zbog sumnje da je počinio krivično delo utaja poreza i doprinosa.

 Navodi se da je N.R., kao jedan od vlasnika privrednog društva d.o.o „Alart Centar Budva – CG, u periodu poslovne 2016. – 2023. godine, davao usmene naloge izvršnoj direktorki V.G., da se jedan deo notarskih zapisa o prodaji stambeno – poslovnih jedinica u kompleksu “Porto Budva”, ne prikazuje u knjigovodstvu privrednog društva d.o.o „Alart Centar Budva – CG“.

 ”Kao i da se drugi deo prihoda ostvaren prodajom stambeno poslovnih jedinica, a koji su uplaćivani od kupaca, takođe ne prikazuje u knjigovodstveno poslovnoj dokumentaciji, sve sa ciljem delimičnog ili potpunog izbegavanja plaćanja poreza, prikrivajući podatke o zakonito stečenim prihodima, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, čime je pričinjena materijana šteta Budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od 2.044.008,64 evra”, navodi se u policijskom saopštenju.

 N.R. je, ističu, nedostupan nadležnim organima. nedostupan nadležnim organima. On je 2023. godine dobio crnogorsko državljanstvo, kao investitoru velikog projekta „Porto Budva“ u Budvi, u vrednosti oko 80 miliona evra.

  Upravo je navedeni projekat, ukazuju, bio predmet kontrole službenika Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga, kojom je utvrđeno da su prijavljeni počinili krivična dela utaja poreza i doprinosa, oštetivši Budžet Crne Gore iznosu od 2.044.008,64 evra.

indeksonline.rs/Tanjug