BEOGRAD – Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je u najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji reč o paklenom cilju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti da se oslobodi svih Srba.

“Cilj je da se stvori atmosfera da je Srbima nemoguće živeti na Kosovu i Metohiji i zato je bitno da imamo jedinstvenu nacionalnu politiku i da se da podrška državnom rukovodostvu na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučiće u pregovorima sa Prištinom, ako ih bude bilo”, rekao je Dačić za TV Pink.

Dodao je da se, kako je rekao, čak i “nemušta, gluvonema” međunarodna zajednica oglasila oko događanja na KiM i osudila Kurtijeve izjave i ponašanje.

“Očigledno je da je strateški cilj isti i dalje a to je da se napravi etnički čisto Kosovo. Sve što ovih dana rade i govore Nenad Čanak, Sonja Biserko i mnogi drugi u regionu jeste stvaranje klime da se neće dozvoliti da Srbija bude stabilna i jaka, da se razvija”, rekao je on.

Dačić je istakao da takva Srbija predstavlja branu i prepreku za dominaciju parcijalnih interesa stranih sila u ovom regionu a interes stranih sila ovde, kako je rekao, jeste da naš region bude nestabilan, jer “da je ovde stabilno, njih niko ne bi ni zvao”.

Indeksonline.rs/Tanjug