Dejvis kup reprezentacija Srbije ostvarila je i treći trijumf u okviru meča za ostanak u svetskoj grupi. Ovoga puta pobedu Srbiji doneo je dubl Đoković/Međedović, a savladali su Cicipasa i Tanosa rezultatom 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:3)

Naš tim nije najbolje počeo susret, i već u prvom gemu Grci su napravili brejk i to bez izgubljenog poena. Sigurno su servirali i u drugom, te poveli sa 2:0, a onda je Đoković odličnim servisima smanjio na 2:1.

Grci su potom poveli sa 3:1, ali je naš tim osvojio tri uzastopna gema, vratio brejk i poveo sa 4:3, te je nakon toga rutinski priveo set kraju i slavio sa 6:3.

U drugom setu obe reprezentacije nisu grešile na svoj servis, a prelomni trenutak desio se u osmom gemu, kada su Grci napravili brejk, a kasnije odbranili svoj servis i izjednačili na 1:1 u setovima.

Odlučujući period igre pripao je našem dublu koji je pri rezultatu 3:2 imao čak tri brejk šanse, ali nije uspeo da ih realizuje. Ipak, u osmom gemu Đoković i Međedović stižu do 5:3, da bi na svoj servis potvrdili pobedu i doneli našoj selekciji bitan trijumf čime je Srbija opstala u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

telegraf.rs