BEOGRAD – Srđan Lalić okrivljeni-saradnik u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, danas je u nastavku suđenja ispričao detalje ubistva Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića.

Ljepoju su pripadnici grupe, prema Lalićevim rečima, namamili u kuću u Ritopek pričom da mu “škaljarski klan” poklanja blindirano vozilo.

Lalić je precizirao da je Ljepoja bio krupniji zbog čega su ga pripadnici grupe teže savladali, kao i da ga je dok je ležao na podu Belivuk udario dva tri puta nogom u vilicu.

Ljepoju nisu mučili tokom ispitivanja, jer je on, kako tvrdi Lalić, bio trezven i znao je šta se dešava te je u njegovom telefonu pronađena slika Milana Vujotića, kuma Radoja Zvicera, vođe “kavačkog klana”.

Njega su ubili žicom koju su mu omotali oko vrata i vukli sa različitih strana, ispričao je Lalić.

Zdravka Radojevića su pripadnici grupe namamili u kuću u Ritopeku, gde ga je života lišio Veljko Belivuk, a u porcesu uklanjanja njegovog tela učestvovali su Miloš Budimir i Bojan Hrvatin, ispričao je Lalić.

Od Radojevića su pripadnici grupe, kako je naveo Lalić, uzeli nekoliko automobila, dva “mercedesa”, “škoda”, “rendž rover” i “bmv”, koje su kasnije prodali.

Lalić je dodao da je Radojević bio kum optuženog Miloša Budimira.

Okrivljeni-saradnik je pričao i o otmici i zlostavljanju I.S. na Partizanovom stadionu, navodeći da ga je i on tukao štapom.

Lalić je detaljno objasnio i kako su pripadnici grupe trgovali drogom i nabavljali oružje.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta nakon koje će Lalića postavljati pitanja.

Indeksonline.rs/Tanjug