BEOGRAD – Mladi fudbaler Andrija Maksimović produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2027. godine, saopštio je danas lider Superlige Srbije.

Kako je istaknuto na sajtu Zvezde, Maksimović je produžio ugovor na još tri sezone, što je maksimalna moguća dužina trajanja ugovora za maloletne igrače. Maksimović ima 17 godina, a postaće punoletan tek u junu sledeće godine.

Maksimoviću su na ugovoru prvi čestitali predsednik Zvezde Svetozar Mijailović i sportski direktor Mitar Mrkela koji je zatim govorio o kvalitetima talentovanog fudbalera.

“Maksimović je biser naše Omladinske škole i samo se čekao pravi trenutak kad će biti starter na nekoj velikoj utakmici. Za njega je to bio 174. ‘večiti derbi’. Andrija je počeo utakmicu, odigrao odlično i sad su se svi u Srbiji i svetu upoznali sa njegovim kvalitetom za koji smo mi odavno znali da poseduje. Ugovor koji produžujemo je nagrada za kvalitet, trud i rad koji je pokazao tokom fudbalskog odrastanja u Zvezdi. Čestitke i njemu, i našoj akademiji, jer imamo sjajnog fudbalera pred kojim je blistava karijera”, rekao je Mrkela, a prenosi klupski sajt.

Maksimović nije krio zadovoljstvo posle potpisa novog ugovora.

“Srećan sam što sam produžio ugovor sa voljenim klubom. Nastaviću da treniram i vredno radim kako bih dokazao da mogu još bolje. Igrao sam derbi, dokazao da mogu da se nosim sa prvotimcima u Superligi, i želim da samo tako nastavim, kako bih u budućnosti bio standardan u Crvenoj zvezdi. Posle derbija, želja mi je da debitujem i u Ligi šampiona”, rekao je Maksimović za klupski sajt.

Indeksonline.rs/Tanjug