Oko 300 Novopazaraca dočekalo je mladog kik-boksera Muhameda Dupljaka, koji je osvojio zlatnu medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Uz pesmu i baklje, Dupljaka su ispred prostorija Kluba borilačkih sportova Novi Pazar pozdravili članovi tog kluba, ali i rodbina, prijatelji, komšije, školski drugovi, prosvetni radnici, sportisti, treneri i sportski radnici, predstavnici medija i drugi.

Prisutni su bili i osvajači medalja sa najvećih takmičenja ponikli u Klubu borilačkih sportova Novi Pazar, poput Ajle Lukač, Mirele Barudžić i Vahida Kicare, kao i rukovodioci gradskih sportskih institucija Emir Mehmedović i Nermin Zećirović.

Podršku Dupljaku pružili su proslavljeni biciklista i trener Hazbija Hukić, bivši bokseri i sadašnji učitelji plemenite veštine Salih Đerlek i Nijazija Mujdragić, profesor Abas Rašljanin, mladi bokser Nermin Mujdragić…

Muhamed Dupljak je prošle sedmice u glavnom gradu Mađarske postao mlađejuniorski prvak sveta u lou-kiku preko 81 kilograma.

Drugo zlato sa tog takmičenja u Novi Pazar je doneo Tarik Rašljanin iz Kluba borilačkih sportova Bukvić tim, koji je bio bez premca u lou-kiku mlađih juniora težine do 57 kilograma.

M. Minić