BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu od Benfike rezultatom 2:1 (2:0) u meču prvog kola Lige šampiona.

Jedini strelac za Crvenu zvezdu bio je Felisio Milson u 86. minutu. Golove za Benfiku postigli su Kerem Akturkoglu u devetom i Orkun Kokču u 29. minutu.

Fudbaleri Crvene zvezde će u drugom kolu Lige šampiona 1. oktobra gostovati milanskom Interu, dok će Benfika dan kasnije na svom terenu dočekati madridski Atletiko.

Benfika je uputila prvi udarac na večerašnjoj utakmici preko Akturkoglua, koji je u drugom minutu šutirao pored gola Zvezde.

“Crveno-beli” su se potom oslobodili pritiska gostiju, ali je Benfika povela u 9. minutu. Di Marija je proigrao Baha, koji je loptu prosledio do Akturkoglua. Turski fudbaler je loptu sačekao na drugoj stativi, a onda je prosledio u mrežu domaćeg tima.

Zvezda je zaigrala angažovanije u nastavku prvog poluvremena. Rade Krunić je u 12. minutu pokušao da iznenadi golmana Benfike Anatolija Trubina, koji je zaustavio udarac fudbalera “crveno-belih”. Domaći fudbaleri su nastavili sa napadima, a Trubin je ponovo intervenisao u 18. minutu kada je odbranio šut Duartea.

Mladi fudbaler Crvene zvezde Ognjen Mimović je zbog povrede zamenjen u 26. minutu, a umesto njega u igru je ušao Dalsio Gomeš.

Benfika je povela 2:0 u 29. minutu golom Kokčua iz slobodnog udarca. On je preciznim udarcem sa oko 20 metara savladao golmana Zvezde Omrija Glazera.

Fudbaler Benfike Aleksandar Bah morao je u 37. minutu zbog povrede da napusti teren, a u igru je ušao Isa Kabore.

Zvezda je narednu šansu imala u 40. minutu, ali je Ivanić šutirao pored gola. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata iako su domaći imali više od igre.

“Crveno-beli su zaigrali angažovanije na početku drugog poluvremena. Domaći fudbaleri su imali inicijativu, dok se Benfika branila i pokušavala iz kontranapada da ugrozi gol Zvezde.

Fudbaleri Crvene zvezde su u prvih 20 minuta drugog dela meča izveli šest kornera, ali promene rezultata nije bilo. Domaći igrači su prvu veliku šansu u drugom poluvremenu imali u 66. minutu preko Đige, koji je posle kornera šutirao pored protivničkog gola.

Trener Zvezde Vladan Milojević izvršio je dve izmene u 71. minutu. Umesto Olajinke i Duartea u igru su ušli Milson i Šerif Endiaje.

“Crveno-beli” su u nastavku meča imali inicijativu, a golman gostiju Trubin je sigurno intervenisao u 76. minutu posle ubačene lopte Seola.

Milojević je u 82. minutu izvršio još jednu izmenu, pošto je Krunića zamenio Luka Ilić. Di Marija je samo minut kasnije imao šansu, a njegov udarac je završio preko prečke.

Zvezda je u 86. minutu smanjila na 2:1. Endiaje je asistirao Milsonu, koji je savladao Trubina.

Usledio je potom pritisak Crvene zvezde, koja je napadala i pokušavala da izjednači. Gosti su imali veliku šansu u 90+1. minutu, pošto je fudbaler Benfike Amduni pogodio stativu.

Fudbaleri domaćeg tima su nastavili sa inicijativom u poslednjih nekoliko minuta. Benfika je uspela da sačuva prednost od 2:1 i da dođe do pobede.

“Crveno-beli” su imali veliku podršku navijača na stadionu “Rajko Mitić”. Večerašnjem meču prisustvovalo je više do 45.000 navijača.

indeksonline.rs/Tanjug