NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, zajedno sa svojim saradnicima, posetio je Osnovnu školu “Halifa bin Zaid Al Nahjan” kako bi đacima prvacima podelio poklone i školski pribor, simbolično obeleživši njihov ulazak u svet obrazovanja, javlja RTV Novi Pazar.

Učenici su priredili svečani program povodom prijema novih đaka, a priredbi su prisustvovali i roditelji, učitelji, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Tom prilikom, gradonačelnik Biševac je poželeo deci uspešan početak školovanja, izrazivši svoje zadovoljstvo što može prisustvovati tako značajnom događaju.

“Dragi prvaci, želim vam lepo detinjstvo ispunjeno igrom, učenjem i radošću. Pred vama su godine sticanja znanja i veština koje će vam omogućiti da jednog dana postanete uspešni ljudi. Grad Novi Pazar će uvek biti tu da vam pruži podršku na vašem putu obrazovanja,” izjavio je Biševac.

Gradonačelnik je takođe istakao da su deca najveće bogatstvo i da će Grad Novi Pazar nastaviti sa ulaganjima u obrazovne ustanove, kako bi se stvorili optimalni uslovi za učenje i razvoj svih učenika.

“Svi smo mi odgovorni za budućnost naše dece, i kao lokalna vlast ćemo nastaviti da radimo na unapređenju obrazovne infrastrukture i podršci obrazovnom sistemu,” dodao je Biševac.