IBICA – Španska policija je uhapsila troje osumnjičenih za seriju pljački najmanje 22 luksuzne kuće na Ibici, preneli su danas lokalni mediji.
Dva muškarca i jedna žena optuženi su za noćne pljačke i korišćenje gasa kojim su uspavljivali stanare tokom kriminalne operacije, prenosi Gardijan.
Serija pljački, koja je trajala godinama i odvijala se prema uhodanom obrascu, držala je dugo špansku policiju u zabludi.
Kasno noću, dok ljudi spavaju u svojim kućama, pljačkaši bi, obučeni u crno, sa fantomkama na licima, ulazili u neke od najekskluzivnijih vila na Ibici, često odnoseći hiljade evra i dragocenosti.
U razgovoru sa policijom žrtve su često pominjale istu stvar – osećanje umora kada su se probudili, što je policiju navelo na sumnju da su počinioci koristili nekakav gas koji izaziva pospanost.
Španska policija je u nedelju saopštila da je uhapsila dva muškarca i jednu ženu optužene za provale i pljačke najmanje 22 luksuzna doma na Ibici tokom poslednjih pet godina.
Akcija hapšenja je izvedena nedelju dana nakon što se u izveštajima medija sugerisalo da je vila koju je iznajmio bivši voditelj jutarnjeg programa Radio 1, Nik Grimšo, bila meta pljačkaša dok su on, njegova porodica i prijatelji spavali u kući.

indeksonline.rs/Tanjug