STARA PAZOVA – Selektor Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da nijednom fudbaleru nisu zatvorena vrata reprezentacije i dodao da nema nikakvog “tihog bojkota” igrača.
Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Staroj Pazovi na početku priprema za mečeve protiv Španije i Danske u Ligi nacija.
“Rekao sam da će biti dosta promena u timu. Ova Liga nacija je dobra prilika da vidimo sa čime raspolažemo i na koga možemo da računamo za ono najvažnije što nas očekuje od marta a to su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Nikada nisam rekao da je neko otpisan. Niko nije precrtan. Svima su vrata otvorena”, rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.
“Ne mogu ja da pozovem Filipa Kostića u situaciji kad praktično nema klub ili Nemanju Radonjića koji trenira individualno. To bi bilo neozbiljno sa moje strane”, dodao je Stojković.
On je ponovio da nijednom igraču nisu zatvorena vrata reprezentacije Srbije.
“Na njima je da se dokazuju. Svi koji su na spisku, to zaslužuju. Da nisam ranije predao spisak, i Ognjen Mimović bi bio na spisku… Zato sam i bio da gledam Zvezdu. Ja tako radim, ne radim po naređenju. Ali biće i on na spisku. On je budućnost. Ali niko nije otpisan. Nismo mi Francuska, Španija, Nemačka… Moramo da vodimo računa o svakom igraču”, rekao je Stojković.
Mečeve protiv Španije i Danske će da propuste Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić i Dušan Vlahović.
“Sergej ima probleme sa kukom, Mitrović sa leđima, obojica su se javila na vreme i lekari Al Hilala su poslali izveštaj našem medicinskom timu. Nemam ništa da dodam, verujem igračima Što se tiče Vlahovića u pitanju su porodični razlozi i ja u te razloge neću da ulazim”, podvukao je Stojković.
On je demantovao da postoji “tihi bojkot” od strane nekih igrača.
“To nema veze sa istinom. Ako neko ima neku informaciju koju ja ne znam i da neko neće da igra neka javno kaže. Igrači su mi rekli da imaju motivaciju, i to je prava istina. Još niko decidirano nije rekao da neće da igra za reprezentaciju. Fokus je na grupi igračima koja je ovde”, zaključio je Stojković.
Srbija će 5. septembra u meču prvog kola grupe A4 Lige nacija dočekati Španiju, a tri dana kasnije gostovaće selekciji Danske u Kopenhagenu.

indeksonline.rs/Tanjug