Visoki savet sudstva zakazao je Četrnaestu redovnu sednicu, koja će biti održana u četvrtak, 12. septembra 2024. godine, sa početkom u 11 časova, u prostorijama Visokog saveta sudstva u Beogradu. Jedna od tačaka Dnevnog reda ove sednice biće i donošenje odluke o izboru sudije za Viši sud u Novom Pazaru.

Prema članu 18. stav 2. Zakona o Visokom savetu sudstva („Službeni glasnik RS,” br. 10/2023) i članu 17. stav 1. Poslovnika o radu Visokog saveta sudstva („Službeni glasnik RS,” br. 110/23), na ovoj sednici biće razmatrane podnete prijave kandidata na javni konkurs za izbor sudije u Višem sudu u Novom Pazaru, koji je objavljen u „Službenom glasniku RS,” br. 18/24 od 8. marta 2024. godine.

Izbor kvalifikovanog kandidata na ovu poziciju od velikog je značaja za očuvanje efikasnosti i nepristrasnosti pravosudnog sistema u Novom Pazaru i okružnju.

Pored izbora sudije u Novom Pazaru, na dnevnom redu će biti i donošenje odluka o prigovorima kandidata za sudijske pozicije u Višem sudu u Novom Sadu, Privrednom sudu u Valjevu, te u sudovima u Zrenjaninu, Vranju i drugim pravosudnim institucijama širom Srbije.

Odluke donete na ovoj sednici imaće direktan uticaj na pravosudni sistem, a javnost će biti blagovremeno obaveštena o izboru sudija i njihovom daljem radu.

indeksonline.rs