BEOGRAD – Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je večeras da je predsednik Aleksandar Vučić tokom govora na zasedanju Generalne skupštine UN, pokazao apsolutnu posvećenost miru, poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa Ujedinjenih nacija.

“Odlučan i nepokolebljiv, kao i svaki put do sada! Pamtiće svet reči našeg predsednika Aleksandra Vučića. Tako se brani Srbija! Tako se brane zdrav razum i međunarodno pravo! Naš predsednik je još jednom pokazao da je apsolutno posvećen miru, da Srbija brani svoj integritet istovremeno čuvajući mir, da ne želi da ulazi u sukobe. Istinom, poštovanjem međunarodnog prava, poštovanjem osnovnih principa UN, da se stane na put ovom globalnom košmaru”, naveo je Vučević na Instagramu.

On je dodao da je Srbija ponosna “na svaku reč koju je Aleksandar Vučić izgovorio pred celim svetom”.

Predsednik Srbije poručio je večeras, tokom govora u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN, da Srbija uprkos sadašnjim svetskim poteškoćama, izdržava u odbrani principa povelje Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava, kroz svoje aktivnosti i principijelnu politiku.