BAJINA BAŠTA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do kraja oktobra biti završen projekat za izgradnju tunela Kadinjača, kao i da će već od novembra početi radovi.
Tada se očekuje da bude završena i obilaznica oko Užica, rekao je Vučić meštanima Bajine Bašte tokom obilaska destilerije Tim “Stara pesma”.
“Već u novembru ćemo da gledamo da kompanija koja bude radila krene sa radovima, a videćemo da li će to biti Kinezi, Turci ili neko drugi, uz srpske podizvođače. Užička obilaznica već sada kreće da se radi, što je takođe važno”, rekao je Vučić odgovarajući na komentar meštana da su o gradnji tog tunela slušali u poslednjih 40 godina.
Vučić je najavio da će do marta biti završen projekat za tunel ispod Azbukovice.
Dodao je da se, kada bude završena brza saobraćajnica do Loznice, odmah ide na izradu projekta dokumentacije za brzu saobraćajnicu, Loznica – Mali Zvornik.
“Od Malog Zvornika do Beograda de facto imaćete autoput”, rekao je Vučić.
Govoreći o lokalnim problemima, Vučić je rekao da će država preuzeti na sebe Svetosavsku ulicu u Bajinoj Bašti.
“Mi ćemo da preuzmemo na sebe u Bajinoj Bašti Svetosavsku ulicu, sa kompletnim komunalnim uređenjem, što je dva miliona evra. I preuzećemo na sebe da uradimo izlaz Bajine Bašte na Drinu, ovu plažu sa bazenima, da rešimo sve probleme. Da konačno Bajina Bašta može da bude pravo turističko mesto. Ovo mi preuzimamo na sebe”, najavio je Vučić.
Istakao je da je imao ideju da se država zaduži kako bi izgradila lokalne i regionalne puteve, ali da to nije moguće zbog deficita.
“Moja ideja je bila da uzmemo pet milijardi, ne bi nam se to posebno ni osetilo na tri ili četiri godine, da uzmemo samo za lokalne i regionalne puteve. Ali ne možeš zbog deficita, onda ti ne daju investicioni rejting i onda je stanje javnih finansija drugačije. Imamo pare i možemo da se zadužimo što se tiče visine javnog duga, ali ne smeš zbog deficita”, naveo je Vučić.
Kako je dodao, obezbeđeno je dodatnih 250 miliona evra, samo za lokalne i regionalne puteve.
Vučić je sa vlasnikom destilerije Tim “Stara pesma” razgovarao o problemima koje on ima u svom poslu, a vlasnik je preneo da bi trebalo da se reši problem sa dalekovodom.
Predsednik je rekao da će taj dalekovod biti rekonstruisan kako bi se rešio problem sa strujom.

indeksonline.rs/Tanjug