BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Rumunije Marijanom Katalinom Predojuom i tom prilikom ga obavestio da je policija u Nišu uhapsili rumunskog državljanina A. M. (54) zbog sumnje da je oteo svoje troje maloletne dece starosti 11, devet i osam godina.

Na osnovu kriminalističko – obaveštajnih informacija, Dačić je rumunskom kolegi rekao da je srpska policija, u Ulici Dimitra Tucovića u Nišu, svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona, zaustavila automobil “mercedes” sa rumunskim registarskim tablicama, kojim je upravljao osumnjičeni, saopštio je MUP.

Dačić je dodao da postoje sumnje da je A. M. decu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije.

Kako se navodi, on je u poslednjih mesec dana više puta dolazio u Srbiju, dok njegova deca nisu zvanično ušla u našu zemlju.

Dačić je istakao da je policija kod osumnjičenog pronašla i zaplenila više mobilnih telefona i više različitih SIM kartica

Rumunska i srpska policija koordiniraće dalje aktivnosti na ovom slučaju, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug