Fudbalski klub Novi Pazar će u ponedeljak, s početkom u 16 časova, na Gradskom stadionu dočekati beogradski Partizan u okviru 12. kola Super lige Srbije. Nažalost, utakmica će se odigrati bez prisustva publike, zbog kazne koju je izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Odluka o zabrani prisustva publike doneta je nakon incidenta u meču između Novog Pazara i Radničkog 1923, kada su uočeni propusti u organizaciji utakmice. Kao posledicu, klub iz Novog Pazara je kažnjen sa dve utakmice na domaćem terenu bez prisustva gledalaca.

Trenutno, FK Novi Pazar se nalazi na 10. mestu Super lige sa 14 osvojenih bodova, dok je Partizan, koji ove sezone prolazi kroz promene, na šestoj poziciji sa 17 bodova. Ovaj meč, iako bez podrške domaćih navijača, ima veliki značaj za oba kluba, kako za nastavak borbe u ligi, tako i za popravljanje pozicija na tabeli.

Novi Pazar će pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena, dok će Partizan, iako bez pritiska navijača, imati zadatak da nastavi sakupljanje bodova i povratak u borbu za vrh tabele.