Gradonačelnik Novog Pazara, zajedno sa svojim saradnicima, posetio je Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) “Tahir Taša Delić”. Tokom posete, razgovarano je o mogućnostima unapređenja saradnje između lokalne samouprave i udruženja, s ciljem pružanja što bolje podrške osobama kojima je to najpotrebnije.

Gradonačelnik je istakao da je jedan od ključnih prioriteta grada izgradnja inkluzivne zajednice, u kojoj će se svi građani osećati prihvaćeno i ravnopravno. Takođe, naglasio je važnost udruživanja resursa i zajedničkog rada kako bi se obezbedili adekvatni uslovi za osobe sa mentalnim poteškoćama i njihove porodice.

“Saradnja sa ovakvim udruženjima od suštinskog je značaja za napredak i bolju podršku našim sugrađanima. Nastavićemo da radimo na projektima koji doprinose inkluziji i boljem kvalitetu života za sve,” izjavio je gradonačelnik.

Poseta je završena u prijateljskoj atmosferi, uz dogovor o daljim koracima u zajedničkom radu na unapređenju kvaliteta života za sve članove ove zajednice.