BEOGRAD – Košarkaški klub Partizan apelovao je danas na navijače da razmišljaju trezveno i da ne čine ništa što će “crno-belima” na reputacionom ili finansijskom planu da napravi štetu.

Partizan je podsetio da su “crno-beli” od početka sezone u Evroligi i regionalnoj ABA ligi odigrali devet utakmica, od čega tri na domaćem terenu u Beogradskoj areni.

“Više od 18.000 ljudi na meču protiv Borca i preko 20.000 navijača koji su nosili ‘crno-bele’ do pobede protiv Bajerna, jasan su pokazatelj onoga o čemu cela Evropa priča – ‘Parni valjak’ ima najsnažniju podršku sa tribina. Novi igrači koji čine ‘crno-beli’ tim, za tili čas su shvatili koliko su blagosloveni, jer im vetar u leđa daje jedinstveni huk sa tribina”, saopšteno je iz Partizana.

Partizan je naveo da postoje stvari, koje ne služe na čast ni klubu, ni prisutnim navijačima u dvorani.

“Uvredljivi povici sa tribina, kao i korišćenje nedozvoljenih svetlosnih efekata na meču protiv Bajerna, doveli su do toga da klub bude prijavljen po službenoj dužnosti od strane zvaničnika Evrolige, koji su bili na toj utakmici. Nulta tolerancija za ovakve ispade odavno predstavlja standard na sportskim borilištima širom Evrope i sve više šteti reputaciji našeg kluba. Ponos koji Partizan oseća zbog ogromne podrške, na taj način se meša sa gorčinom zbog izolovanih ispada koji u ogromnoj meri kvare opšti utisak”, saopštili su “crno-beli”.

“Klub poziva navijače da uz srce, ruke i glas koje bezrezervno daju za pobede momaka u ‘crno-belom’, u dvorani razmišljaju trezveno i da ne čine ništa što će Partizanu na reputacionom ili finansijskom planu činiti štetu. Uz ljubav, pokažimo i odgovornost, jer samo na taj način čuvamo naš Partizan”, zaključuje se u saopštenju Partizana.

Košarkaši Partizana dočekaće u sredu od 20.30 časova ekipu Virtusa u petom kolu Evrolige.

indeksonline.rs/Tanjug